Jump to content
Probeer antwerpen te meiden! "Code Oranje"
Vermeid drukte!
 • Sign in to follow this  

  KLM Start weer langzaam op


  Thijs053_NL

  De KLM Gaat vanaf 11 mei 2020 vliegen naar europeense bestemmingen (8 In totaal)

  Tijdens deze vluchten is tot nader orde een Mondkap plicht ingevoerd

  De bestemmingen zijn op dit moment nog niet bekent

  Edited by Thijs053_NL

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  Quote

  Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt vanaf maandag naar meer Europese bestemmingen. Zo vliegt KLM nu weer dagelijks naar Barcelona, Madrid, Rome, Milaan, Boedapest, Praag, Warschau en Helsinki. Ook moeten passagiers vanaf 11 mei aan boord een mondkapje dragen. Dat geldt voor alle vluchten, zo heeft KLM maandag bekendgemaakt.

  De maatschappij vloog nog steeds op een dertigtal andere Europese bestemmingen, zoals Londen en Parijs. Het is de bedoeling dat het aantal bestemmingen wordt uitgebreid zodra dat kan. Voor het rijtje steden dat er nu bij is gekomen, golden eerder restricties.

  Op plekken waar niet voldoende afstand kan worden gehouden, zoals aan boord van een vliegtuig, wordt het dragen van mondkapjes volgens KLM geadviseerd "dan wel verplicht gesteld". Dat geldt dus ook vanaf 11 mei aan boord van alle KLM-vliegtuigen. Passagiers moeten in principe zelf zorgen voor een mondkapje.

   

  De verplichting om een mondkapje te dragen, geldt vooralsnog tot 31 augustus. Reizigers moeten die al dragen zodra ze gaan boarden.

  KLM begon zomerseizoen met uitgeklede dienstregeling

  KLM moest sinds februari in verband met het coronavirus steeds meer vluchten schrappen. In april is binnen de luchtvaart het zomerseizoen begonnen. De maatschappij begon dit zomerseizoen als gevolg van alle restricties met een sterk uitgeklede dienstregeling.

  In een normale aprilmaand zou KLM op zo'n zeventig intercontinentale bestemmingen en meer dan negentig steden binnen Europa vliegen. Nu waren dat 25 intercontinentale en 32 Europese bestemmingen. Het aantal bestemmingen wordt uitgebreid zodra dat kan.

  Vracht op passagiersstoelen om capaciteit uit te breiden

  Volgens KLM wordt in de maand mei ongeveer 15 procent van de gebruikelijke vluchten uitgevoerd. Op een groot aantal intercontinentale bestemmingen wordt wel gevlogen, maar dan alleen met vracht en niet met passagiers aan boord.

  Sinds eind april zet KLM op sommige vluchten zelfs vracht op passagiersstoelen om de vrachtcapaciteit uit te breiden. De vraag naar het vervoer van pakketten met bijvoorbeeld medische hulpmiddelen is nu juist heel groot.

  ©nu.nl

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

privacy