Thijs053-NL

Ferotrans: Buffel (DM ’90) te breed voor transport

Recommended Posts

De 48 dieseltreinen van het type Buffel DM ’90 staan nog altijd in Nijmegen, omdat de treinen te breed zijn om regulier naar Roemenië vervoerd te kunnen worden. Het wachten is op een speciale vergunning.
Documenten

Dat zegt Ferotrans eigenaar Dumitru Anchidin tegenover de Gelderlander. Toen het Roeemense Ferotrans in 2017 de treinen kocht, was het bedrijf niet op de hoogte dat er in Duitsland en Oostenrijk een speciale vergunning nodig is voor de brede treinen. “Voor de vergunning heb ik documenten nodig van de NS, maar die kan ze niet vinden” vertelt de eigenaar aan de Gelderlander. Omrijden is volgens hem geen optie, omdat Italië ook een speciale vergunning vraagt.
In 2017 verkocht

De koop werd in 2017 gesloten, en Ferotrans heeft de treinen ook al betaald. NS probeert nu via de rechter de koop ongedaan te maken, omdat de treinen voor maart 2018 vervoerd zouden zijn. ProRail in oktober aan het werk op de sporen waar de Buffel DM ’90 treinen nu staan opgesteld.
NS: andere lezing

NS herkent zich niet in de lezing van Ferotrans, en zegt een andere lezing te hebben. Welke, wil het spoorbedrijf nog niet aan De Gelderlander verklappen. “Die zullen we uiteenzetten in de rechtbank.’’ De rechtszaak dient vrijdag.  
Transport afgeblazen

Volgens Rail Magazine stonden er op 12 augustus zes Buffel-treinen opgesteld achter twee locomotieven bij Nijmegen om te vertrekken richting Roemenië. Uiteindelijk is dit afgeblazen en zijn de twee locomotieven weer vertrokken.

©treinreiziger.nl


Bekijk volledig Artiekelen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aangezien de plan u ook nog steeds in Amersfoort staan heb ik er een hard hooft in

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.